Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Satranç Gündemi
magnus carlsen

Magnus Carlsen’in 26 Eylül 2022 tarihli açıklamaları

Magnus CARLSEN, 5 Eylül 2022 tarihinde Hans Niemann ile oynadığı maçtan sonra Sinquefield Cup Turnuvasından çekildiğini Twitter hesabından duyurmuş ve satranç dünyası karışmıştı. Dünya şampiyonu 26 Eylül 2022 tarihinde bir tweet daha paylaştı ve konuyla ilgili değerlendirmelerini açıkladı. Öncesinde yaşanan gelişmelerle ilgili yazımızı okumak için tıklayınız.

Magnus Carlsen’in 26 Eylül 2022 tarihinde yaptığı açıklamanın Türkçe çevirisi.

Sevgili Satranç Dünyası,

2022 Sinquefield Kupası’nda, Hans Niemann’a karşı oynadığım maçın ardından, daha önce benzeri görülmemiş bir kararla turnuvadan çekilme kararı aldım. Bir hafta sonrasında ise yine kendisine karşı sadece bir hamle oynadıktan sonra oyunu terk ettim.

Davranışlarımın satranç camiasında birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattığını biliyorum. Ben de hayal kırıklığına uğradım. Ben satranç oynamak istiyorum. En iyi organizasyonlarda ve en üst düzeyde satranç oynamaya devam etmek istiyorum.

Satrançta hile yapmanın büyük bir problem olduğuna ve satranç için varoluşsal bir tehdit olduğuna inanıyorum. Ayrıca satranç organizatörlerinin ve sevdiğimiz oyunun kutsallığına önem veren tüm bireylerin, masa başı satranç için artan güvenlik önlemlerini ve hile tespit yöntemlerini ciddi olarak düşünmesi gerektiğine inanıyorum. Niemann, 2022 Sinquefield Kupası’na son dakikada davet edildiğinde, şiddetle etkinlikten çekilmeyi düşündüm fakat sonunda oynamaya karar verdim.

Niemann’ın kamuoyu önünde itiraf ettiğinden daha fazla ve daha yakın bir zamanda hile yaptığına inanıyorum. Onun satranç gelişimi olağandışıydı ve Sinquefield Kupası’ndaki oyunumuz boyunca gergin olmadığı ve hatta kritik pozisyonlarda oyuna tamamen konsantre olmadığı izlenimine kapıldım. Siyah taşlarla bunu bana karşı yapabilecek çok çok az oyuncu var. Oynadığımız bu maç bakış açımı değiştirmeme katkıda bulundu.

Hile konusunda geleceğe yönelik bir şeyler yapmalıyız. Geçmişte defalarca hile yapmış insanlara karşı satranç oynamak istemiyorum çünkü gelecekte neler yapabileceklerini bilmiyorum.

Söylemek istediğim daha çok şey var ama maalesef şu anda Niemann’ın bu konuyu konuşmak için açık izni olmadan söyleyebileceklerim sınırlı. Şu ana kadar yalnızca eylemlerim hakkında konuşabildim ve bu eylemler Niemann ile satranç oynamaya istekli olmadığımı açıkça belirtti. Umarım bu konudaki gerçek ne olursa olsun ortaya çıkar.

Saygılarımla,
Magnus Carlsen – Dünya Satranç Şampiyonu