Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Satranç Satranç Gündemi
tsf lisans yenileme 2022

TSF Lisans Yenileme Süreci Hakkında Bilgilendirme

2022 Ekim ayında gerçekleşmesi planlanan satranç lisansı başvuru ve yenileme süreçleri ile ilgili bir takım teknik nedenlerden ötürü hem sporcularda hem de velilerde bir çok soru işareti oluştu. 18 Ekim 2022 tarihi itibariyle yaşanan süreçle ilgili TSF tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

2022 Ekim dönemine kadar, Türkiye Satranç Federasyonu Lisans Bilgi Sistemi üzerinden çevrimiçi gerçekleştirilebilen lisans çıkartma ve vize yenileme işlemlerinde değişikliğe gidildi. Mevcut lisans sisteminin e-Devlet ile entegrasyon aşamasında olduğu fakat henüz entegrasyonun tamamlanmadığı, bu nedenle lisans süreçlerinin İl ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlükleri tarafından yürütüleceğinin açıklanmasının ardından sporcular lisans alma ve yenileme işlemlerine başladılar. Bir çok sporcunun işlemlerini tamamlamasına rağmen hem Lisans Bilgi Sisteminde lisansların yenilenmediği bilgisi mevcut hem de bir turnuvaya başvuru yapılacağı zaman lisans bulunmadığı için işlemler tamamlanamıyor.

Bazı TSF İl Temsilciliklerinin sorunun geçici çözümü için turnuva başvurularını eposta aracılığı ile aldığı gözlemlenirken bir çok İl Temsilciliği de sorunun çözümü için TSF’den bir açıklama bekliyor. Mevcut sorunun çözülmesinin çok uzun sürmeyeceğini tahmin etmekle beraber, turnuvalara katılım için bulunduğunuz ilin temsilciliği ile görüşüp çözüm arayabilirsiniz.

21 Ekim 2022 Tarihli Güncelleme

Yaşanan lisans süreçlerinin büyük bir kısmı çözüme kavuşmakla birlikte aksaklıklar devam edebiliyor. TSF’den herhangi bir açıklama halen gelmiş değil. Bir çok il temsilciliğinin, turnuvalara katılım için Gençlik ve Spor İl / İlçe Müdürlüklerinden çıkartılmış lisans kartının ibraz edilmesinin, TSF Lisans Bilgi Sisteminde sorun olsa bile turnuvalara katılım için yeterli olacağına dair açıklamalar geliyor. Sporcu Lisans kartına sahip olunmasına ve vize yenileme işleminin yapılmasına rağmen halen bazı sporcuların TSF Lisans Sisteminde kayıtları gözükmüyor. Bununla birlikte özellikle Kulüp Sporcularının lisans süreçleriyle ilgili net bir durum söz konusu değil.